Hasznos tudnivalók

A biztonságos és jó műszaki állapotban tartott autó főleg az Ön érdeke, de ha - bizonyos esetekben - nincs megfelelően karban tartva gépjárműve, Önmagán kívül a forgalomban lévő más résztvevőket is veszélyeztethet vele.
A következőkben felsorolt főbb gépjárműrészegységek hibáinak felsorolásával hozzásegíthetjük Önt bizonyos problémák felismerésére, megértésére.

Futómű:
Egy esetleges kátyúval vagy útpadkával való "találkozás" a futóműalkatrészekben helyrehozhatatlan elváltozásokat hozhatnak létre, amely nem egyenes haladást, rosszabb esetben egyenetlen gumikopást okoznak.
Ilyen esetben a gépjárművön található gumik a biztonságos közlekedésre alkalmatlanná válnak, nem tapadnak, balesetveszélyesek lesznek. Amennyiben az autó mozgása közben kopogó vagy valamilyen rendellenes hangot hall, keresse fel szervizünket, hogy a sérült alkatrész cseréjével további károsodásnak elejét tudjuk venni.

Fékrendszer:
Rendkívül fontos a gyors és biztonságos megállás, így a fék a gépjármű egyik legfontosabb biztonsági berendezése. Sok esetben a fékek kopása már szemrevételezés során is észlelhető, de a deformációkat a gépjármű vezetője is észlelheti nyikorgó hanghatások és nem túj erélyes fékhatás formájában.
Ide tartozik még, hogy a fékfolyadék szint ellenőrzése és bizonyos időtartamonkénti cseréje szintén fontos kritérium!

Olajcsere:
A motor jó állapotának megőrzése érdekében a motorolaj megfelelő időben való cseréje létfontosságú szempont.
A motorolaj cseréje 10.000-15.000km megtétele után vagy évente javasolt, utóbbi függetlenül attól, hogy elértük-e a javasolt megtett kilométert a gépkocsival.